Uzm. Psk. Dan RUMEYSA ÇOBAN

PSİKOLOJİ

Online Görüşmeye Uygun
1 Saat
Bu profilden alacağınız hizmet danışmanlık olarak değerlendirilir. Muayene yerine geçemez

Adresler

Açık Adres

Kısıklı Mah. Alemdağ Cad. Masaldan İş Mrkz. B Blok No : 60/9 - Üsküdar

Özgeçmiş

Hakkımda

Lisans eğitimini İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde tam burslu olarak tamamlamıştır. Yüksek lisansını ise İstanbul Medeniyet Üniversitesi- Aile Danışmanlığı ve Eğitimi programında tamamlamıştır. Yüksek lisans tezini "Çocukluk Dönemi Yaşantıları ile Yetişkin İletişim Becerileri Arasındaki İlişki: Öz Belirleme ve Öz Duyarlığın Aracı Rolü" üzerine yazmıştır.

Şuanda Klinik Psikoloji alanında ikinci yüksek lisansına devam etmektedir.

Çocuk (2 - 10 yaş), ergen (11- 17 yaş) ve genç yetişkin bireylerle (18 - 35 yaş) çalışmaktadır.

Kaygı ve takıntı bozuklukları, öfke kontrolünde zorlanma ve saldırganlık, sınır sorunları, okul problemleri, yas- vefat - travmatik yaşantı sonrası stres bozukluğu, iletişim becerilerinde zayıflık, depresyon gibi bireyin hayata karşı işlevselliğini ve uyumunu etkileyen çoğu konuda danışmanlık hizmeti vermektedir. EMDR Terapi, Oyun Terapisi ve Bilişsel Davranışçı Terapi üzerine çalışma yürütmektedir.

PSİKOTERAPİ EĞİTİMLERİ

EMDR Terapisi - Yetişkin 1. Düzey Eğitimi - Emre Konuk ve Asena Yurtsever

EMDR Terapisi - Yetişkin 2. Düzey Eğitimi - Asena Yurtsever

EMDR Terapisi - Çocuk ve Ergen 1.Düzey Eğitimi - Ümran Korkmazlar

Çocuk ve Ergenlerde Ölüm ve  Komplike Yas ve EMDR ile Müdahale - Nalan Saban

Psikanalitik Psikopatoloji ve Projektif Testlere Giriş Seminerleri - Rorschach ve Projektif Testler Derneği

Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi (1. ve 2. düzey) - Prof. Dr. Mücahit Öztürk

Deneyimsel Oyun Terapisi (1. ve 2. düzey) - Nilüfer Devecigil ve Byron Norton

Çocuk Merkezli Oyun Terapisi - Mehmet Teber

Çocuk ve Ergenler için BDT Merkezli Oyun Terapisi - Mehmet Teber

Öfke Sorunları ve Tedavisi - Mehmet Teber

Kaygı Sorunları ve Tedavisi - Mehmet Teber

Çocuklarla İlk Görüşme Eğitimi - Mehmet Teber

MOXO Dikkat Testi Uygulayıcı Eğitimi - MOXO Türkiye Derneği

Çocuk Objektif Testler Uygulayıcı Eğitimi - Temel Kabiliyet Testi, AGTE, D2 Dikkat Testi, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Porteus Labirent Testi, Bender Gestalt Görsel Motor Algılama Testi, Goodenough-Harris İnsan Çizme Testi

KONGRE ve SEMİNERLER

Konuşmacı/Yazar Olduklarım:

2020 Simurg Psikoloji -  “Mahremiyet Eğitimi”

2020 4.Uluslararası Marmara Sosyal Bilimler Kongresi - “Gençlerin Ebeveyn Otorite Algısı Ölçeği: Güvenirlik ve Geçerlik Çalışması”

2021 Parlayan Yıldızlar Anaokulu -  “Sınır Eğitimi”

2022 Bağlarbaşı Kongre Merkezi -  “Ailede-Okulda-Toplumda İstişare ve İletişim”

2023 Mavera Vakfı Aile Okulu -  “Ebeveyn Tutumlarının Çocuklar ve Gençler Üzerindeki Etkileri”

2023 Bağlarbaşı Kongre Merkezi -  “Ailede-Okulda-Toplumda Kriz ve Yas Yönetimi”

2023 İstanbul Medeniyet Üniversitesi Yüksek Lisans Tezi -  "Çocukluk Dönemi Yaşantıları ile Yetişkin İletişim Becerileri Arasındaki İlişki: Öz Belirleme ve Öz Duyarlığın Aracı Rolü"

2023 Dergi Park Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Makale Yayını -  “Çocuklukta Algılanan Ebeveyn Tutumlarının ve Ebeveynler Arası Çatışmanın Genç Yetişkinlerin Kişilerarası İletişim Becerisi İle Olan İlişkisi: Öz Duyarlığın Aracı Rolü”

2023 ERPA Kongre Bildiri Sunumu - “Yetişkinlerin Çocukluk Döneminde Algıladığı Ebeveyn Çatışması ve Ebeveyn Tutumunun Kişilerarası İletişim Becerilerine Etkisi: Öz Belirlemenin Aracı Rolü”

2023 Mavera Vakfı Aile Okulu  - “Oyun ile İyileşmek”

2023 Yeryüzü Eğitim Danışmanlık - “Sosyal Kaygıya EMDR ile Müdahale”

2024 İHH İnsanı Yardım Vakfı -  “Duygusal Farkındalık”

2024 Mavera Vakfı Aile Okulu - “Anne Baba Arasındaki İlişkinin Çocuklara Etkileri”

2024 Yeryüzü Eğitim Danışmanlık - "Çocuklarla Konuşmadığımız Gerçeklik: Cinsellik"

Katılımcı/Dinleyici Olduklarım:

2021 Oyun Terapileri Enstitüsü – Uzun Süren Terapiler,

2021 Oyun Terapileri Enstitüsü – Cinsel İçerikli Sorunlarda Oyun Terapisi

2021 Oyun Terapileri Enstitüsü – Davranım Bozukluğu

2021 Oyun Terapileri Enstitüsü – Cinsel İçerikli Sorunlarda Oyun Terapisi

2022 Poem Psikoloji – Cns Vital Signs Bilişsel Performans-Dikkat Testleri Uygulayıcı Eğitimi

2021 Oyun Terapileri Enstitüsü – Oyunların Dilini Anlamak

2021 Oyun Terapileri Enstitüsü – Çocuklara Ölümü Anlatmak

2021 Oyun Terapileri Enstitüsü – Çocuklarla Alışkanlıkları Çalışmak

2022 Oyun Terapileri Enstitüsü – Oyun Terapileri Sempozyumu

2023 Elin Elimde Projesi – Depremzedeler için Psikolojik Destek Eğitimi

...daha fazla
Okullar / Eğitimler
  • İstanbul Sabahatti̇n Zai̇m Üni̇versi̇tesi̇ - Eği̇ti̇m Fakültesi̇ Psi̇koloji̇k Danişmanlik Ve Rehberli̇k

• İstanbul Medeni̇yet Üni̇versi̇tesi̇ - Li̇sansüstü Eği̇ti̇m Ensti̇tüsü - Aile Danışmanlığı Ve Eğitimi

...daha fazla

Videolar

Çocuklarda Duygu Eğitimi

Oyun Neden Bu Kadar Önemli?

Oyun Terapisi Nedir ve Hangi Durumlarda Kullanılır?

Anne Baba Tutumlarının Çocuklara ve Gençlere Etkisi

OYUN TERAPİSİ VE OYUN İLE İYİLEŞMEK

Hasta Görüşleri

Genel Skor

2 Görüş

G*** A***

07 Ocak 2024

Rumeysa Hanım'dan 6 yaşındaki kızım için danışmanlık aldık. Kızımın kendini ifade edememe sebebiyle yaşadığı öfke krizleri ve uyum sorunları nedeniyle zorluk yaşıyorduk. 20 seans sonrasında kızım, duygularını bastırmadan isteklerini daha iyi bir şekilde ifade edebilmeyi öğrendi. Kendisinden çok memnun kaldık. Tavsiye ederiz. edebiliyor edebiliyor.

B*** U***

01 Aralık 2023

Rumeysa Hanım’dan bireysel terapi hizmeti aldım. Bu yolculuğa başlarken kaygılarım vardı. Nasıl yürüteceğimi, nereden başlayacağımı bilemiyordum. Rumeysa Hanım’ın rehberliği sayesinde adım adım ilerledik. Emdr terapiyle benim bile bilmediğim birçok travmamı keşfettik ve çok rahatladım. Kendime yaptığım en büyük yatırımdı. Kendisine teşekkür ediyorum.

Daha Fazla Gör
Online Konsültasyon.
Online Görüşme

Evinden ayrılmadan uzmanına ulaş, görüntülü görüşerek danışmanlık al.

Soru Sor