Uzm. Kl. Psk. Vahide Ulusoy Gökçek

Online Görüşmeye Uygun
1 Saat

Takvim Mevcut Değil!
Bu profilden alacağınız hizmet danışmanlık olarak değerlendirilir. Muayene yerine geçemez
Online Konsültasyon.

Evinden ayrılmadan doktoruna ulaş, görüntülü görüşerek muayene ol.

Adresler

Açık Adres

Özgeçmiş

Hakkımda

Doktor Klinik Psikolog Vahide Ulusoy Gökçek lisans eğitimini Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünde tamamladı. Uzmanlığını FSM Vakıf Üniversitesi ve Bezmialem Üniversitesi Ortak Klinik Psikoloji programında yaptı. Programı bağlanma stillerinin karar verme süreçleri üzerindeki etkisini incelediği tezle tamamladı. FSM Vakıf Üniversitesi ve Medeniyet Üniversitesi Ortak Klinik Psikoloji Programı’nda yürüttüğü doktorasını Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) olan yetişkinlerde Diyalektik Davranış Terapisi (DDT) Grup Beceri Eğitimi’nin etkisini incelediği tez çalışmasıyla tamamladı. Klinik stajlarını Bezmialem Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri yataklı servisinde ve Medeniyet Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri polikliniğinde tamamladı.

2019-2022 tarihleri arasında İstinye Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak dersler verdi. 2014 yılından beri bağımsız terapist olarak danışan görüyor. Bireysel terapiler yanında grup terapileri/ grup beceri eğitimleri de yürütüyor. 2013-2014 yıllarında Sultangazi Belediyesi Mutlu Ailem Projesi’nde psikolog olarak ve 2016 yılında Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı’nın Hayat Çocuk Merkezi’nde proje kapsamında klinik psikolog olarak görev aldı.

Doktora sürecinde DDT Grup Beceri Eğitimini ilk kez uyguladı ve halen DDT Beceri Eğitimleri yürütmeye devam ediyor. Ayrıca 2018-2019 yıllarında Hayat Çocuk Merkezi’nde lise öğrencileriyle Farkındalık Temelli Grup Terapisi, Sultanbeyli Kızılay Toplum Merkezi bünyesinde Suriyeli mülteci kadınlarla ve FSM Vakıf Üniversitesi öğrencileriyle Strese Karşı Kısa Süreli Bilişsel Davranışçı Grup Terapisi yürüttü.

Psikoterapist olarak yeteneklerini geliştirmek amacıyla mesleki eğitimlere devam ediyor. Yüksek Lisans ve doktora sürecinin bir parçası olarak aldığı Bilişsel Davranışçı Terapi, Diyalektik Davranışçı Terapi Grup Beceri Eğitimi, Şema Terapiyi bireysel ve grup çalışmalarında kullanıyor. Aynı yöntemlerde uzmanlaşmak için mesleki eğitimleri takip etmeyi sürdürüyor.

Bağlanma Serüveni adlı kitap çalışması Nobel Akademik Yayın’dan çıktı. Timaş Yayınlarından çıkan Erdemler Dizisi 1 (2009), Etkinliklerle İbadet Öğreniyorum (2012) ve Erdemler Dizisi 2 (2015) kitaplarının yazarları arasında yer alıyor. Hâlen akademik çalışmalarına devam ediyor. İyi Şeyler Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde yetişkin ve ergenlere yönelik Türkçe ve İngilizce psikoterapi hizmeti vermektedir.

· Şema Terapi, Prof. Dr. Gonca Soygüt
· A Cognitive Behavioral Approach to Weight Loss and Maintenance, Dr. Judith S. Beck
· Cognitive-behavioural therapy for eating disorders: How to deliver evidence- based
treatment in real-life clinical settings, Professor Glenn Waller / Congress of European Association Behavioral Cognitive Therapy, Stockholm, Eylül 2016
· Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi, Dr. Emel Stroop

Bilgi Üniversitesi, Psikoloji (Lisans) FSM Vakıf Üniversitesi & Bezmialem Üniversitesi, Klinik Psikoloji (Yüksek Lisans) FSM Vakıf Üniversitesi & Medeniyet Üniversitesi, Klinik Psikoloji (Doktora)

...daha fazla

Tedavi edilen hastalıklar

• Depresyon

• Kaygı Bozuklukları

• Panik Bozukluk

• Sosyal Fobi

• Yaygın Anksiyete Bozukluğu

• Obsesif Kompulsif Bozukluk

• Fobiler

• Yetişkin Dikkat Eksikliği Ve Hiperaktivite Bozukluğu

• Yeme Bozuklukları

• İlişki Sorunları

• Zor Kişilik Örüntüleri

• Uyum Sorunları

• Bağlanma Sorunları

• Kayıp Ve Yas

...daha fazla

Bilinen Diller

Takvim Mevcut Değil!
Online Konsültasyon.

Evinden ayrılmadan doktoruna ulaş, görüntülü görüşerek muayene ol.

02 Nis

03 Nis